Burger med daddel- og fikenchutney

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på en ordentlig digg juleburger? Test ut burger med medisterdeig, rødkål, rosenkål og fiken- og daddelchutney. Vi lover dans i munnen, musikk mellom ørene og skikkelig julestemning!

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Daddel- og fikenchutney:

  • 1,5 dl vann
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ss sitronsaft
  • 6 stk. steinfrie dadler i små biter
  • 3 stk. frisk fiken i båter

Tilbehør:

  • 0,25 stk. finsnittet rødkål
  • 16 stk. rosenkål i tynne skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du