Kamskjellspyd med spekeskinke
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kamskjell har en deilig sødme, og i kombinasjon med salt spekeskinke er dette en nydelig liten forrett. Grill dem raskt, eller stek dem i litt olje i stekepannen.
Ingredienser
porsjoner
-
12 skiver spekeskinke -
12 stk. kamskjell -
1 ss olivenolje -
1 dl reddikspirer eller andre spirer
Slik gjør du
- Tørk godt av kamskjellene og fjern den harde delen av muskelen som ofte sitter igjen.
- Surr en skive spekeskinke rundt hver kamskjell, og træ dem på grillspydene slik at spekeskinken blir låst.
La grillspydene ligge litt i vann før du bruker dem, da vil de ikke ta fyr på grillen.
- Grill kamskjellspydene raskt på begge sider over høy varme. Det er bedre at de er rå inni enn at de er for mye stekt. Du kan også steke kamskjellene i en varm stekepanne i omtrent ett minutt på hver side. Dryss over litt salt og pepper.
Server med en gang. Drypp over noen dråper god olivenolje og pynt med små, friske spirer.