Kylling satay
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Et genialt triks når du skal lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær i mellom spydene. Vips - ferdige spyd klar for grillen! Pensle på en asiatisk sataysaus, og dette blir skikkelig snadder!
Ingredienser
2 porsjoner
-
3 stk. små kyllingfilet -
1 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Sataysaus:
-
ca.
150 g peanøttsmør , romtemperert -
2 ss solsikkeolje -
saften av
1 stk. lime -
2 ss soyasaus -
2 ss honning -
0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) -
1 ts malt spisskummen -
1 ts malt koriander
Syltede grønnsaker:
-
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl riseddik -
0,5 stk. agurk -
2 stk. sjalottløk -
1 stk. rød chili
Slik gjør du
Server gjerne kylling satay med kokt ris, sesamfrø og hakket koriander.