Wok med kylling og sursøt saus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sweet and sour har du kanskje spist en gang på restaurant eller ferie. En sursøt saus lager du enkelt selv – raskt, rimelig og med masse smak. I en kyllingwok med grønnsaker smaker den nydelig!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. kyllingfilet -
1 stk. løk -
3 stk. paprika i ulike farger -
1 stk. finhakket rød chili (kan sløyfes) -
4 ss maisenna -
2 stk. egg -
1 ss nøytral olje til steking -
1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes) -
1 boks hermetisk ananas i ringer (á 227 g) -
1 ss maisenna
Sursøt saus:
-
3 ss sukker -
2 ss eplecidereddik -
1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet) -
4 ss soyasaus -
lake fra
1 boks hermetisk ananas i biter (0.5-1 dl)
Slik gjør du
Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler. Topp med frisk chili eller koriander for ekstra smak. Pynt eventuelt med sesamfrø.