Yuk pin chao mien
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Asiatisk mat, og spesielt mat fra Kina, har lenge vært på matkartet både her hjemme og ute i den store verden. Kjøttdeig/karbonadedeig passer godt sammen med både nudler og ris samt østens spesielle krydder.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g kjøttdeig -
3 dl kjøttkraft eller buljong -
2 ts soyasaus -
3 ss østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes) -
2 ts maisenna -
2 ts søt soyasaus (ketjap manis) -
1 stk. brokkoli -
2 stk. vårløk -
2 ts raspet frisk ingefær -
200 g risnudler evt. eggenudler
Slik gjør du
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Husk at asiatiske retter ofte er saltrike. For å redusere på saltet kan du velge saltreduserte sauser.