Agurksuppe med urter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. agurk -
4 stilker frisk dill -
2 stilker frisk persille -
2 stilker frisk mynte -
1,5 dl gresk yoghurt -
1 båt finhakket hvitløk -
4 ss virgin olivenolje -
saften av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts salt , gjerne urtesalt -
0,25 ts kvernet pepper
Til servering
-
0,25 stk. agurk -
0,5 stk. rødløk
Slik gjør du
Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.
Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.