Agurksuppe med urter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. agurk
  • 4 stilker frisk dill
  • 2 stilker frisk persille
  • 2 stilker frisk mynte
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss virgin olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Til servering

  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk

Slik gjør du

Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.

Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.