Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Om du damper kyllingfilet i appelsinjuice får den en frisk smak og blir skikkelig saftig. Server med en salat av squash, løk, spinat og ingefærdressing, og du har en superdeilig middag.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kyllingfilet , à 120 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl appelsinjuice

Lun squashsalat:

  • 2 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 2 pk frisk babyspinat , à 65g
  • 2 ss nøytral olje til steking

Ingefærdressing:

  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 4 cm revet frisk ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning

Slik gjør du

Fordel salaten på tallerkener. Del kyllingfilet i grove skiver og legg dem over salaten. Server.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.bar