Appelsinmarinert kalkunbiff

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Appelsinmarinerte kalkunbiffer serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
  • ca. 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)

Appelsinmarinade:

  • 1 båt hvitløk i skiver
  • 2 ss soyasaus
  • ca. 2 ss revet frisk ingefær
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk. stjerneanis

Juskokte knaskerøtter:

  • ca. 1 dl appelsinjuice
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 klype sukker
  • 1 pose knaskegulrøtter

Rødvinsaus:

  • 1 pk rødvinsaus
  • 1 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinssaus fra pose og kokte poteter passer bra til.