Asiatiske kålruletter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kålruletter er skikkelig norsk tradisjonsmat. Her har vi gitt klassikeren en asiatisk vri, og fylt den med mager kjøttdeig av svin, fullkornsris og masse deilig smak. Resultatet blir en sunn og god rett som passer perfekt på tapasbordet.

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g fullkornris
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 125 g finhakket frisk sjampinjong
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 stk. revet gulrot
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 0,25 ts sesamolje
  • 1 stk. savoykål ,nykål eller hodekål

Glaze:

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss riseddik

Pynt:

  • 1 stk. rød chili
  • 0,25 potte frisk koriander

Slik gjør du

Pynt kålrulettene med finhakket chili og korianderblader og server. 

 

Vi har beregnet 2 kålruletter per porsjon.