Biff med kimchi
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig, pannestekt biff av norsk storfe med koreansk kimchi er en skikkelig sunn og smakelig fristelse. Kimchi er en fermentert kål- og grønnsaksblanding som smaker himmelsk. Sett av to uker til kimchien og et par minutter på hver side til biffene. Eksotisk og veldig godt!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g biff av ytrefilet storfe -
2 ss nøytral olje til steking
Kimchi:
-
600 g hjemmelaget kimchi (se oppskrift)
Tilbehør:
-
180 g glassnudler -
1 ss sesamfrø -
2 stk. hjertesalat
Slik gjør du
Ingredienser til hjemmelaget kimchi (30 porsjoner): 3 kinakål, 1 pakke grønnkål (à 200 g), 2 liter vann, 2 spiseskjeer havsalt, 2 revne gulerøtter, 1 finhakket løk, 100 g aspargesbønner i biter, 6 båter finhakket hvitløk, 4 grovhakkede vårløk, 1 rød chili i tynne skiver. Dressing: 1/2 desiliter chili explotion pulver, 1/4 desiliter vann, 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer fiskesaus.
Du kan selvfølgelig også bruke ferdiglaget eller kjøpt kimchi i denne oppskriften. Kimchi fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og butikker med asiatiske varer.