Biff med kimchi

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig, pannestekt biff av norsk storfe med koreansk kimchi er en skikkelig sunn og smakelig fristelse. Kimchi er en fermentert kål- og grønnsaksblanding som smaker himmelsk. Sett av to uker til kimchien og et par minutter på hver side til biffene.  Eksotisk og veldig godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss nøytral olje til steking

Kimchi:

  • 600 g hjemmelaget kimchi (se oppskrift)

Tilbehør:

  • 180 g glassnudler
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 stk. hjertesalat

Slik gjør du

Ingredienser til hjemmelaget kimchi (30 porsjoner): 3 kinakål, 1 pakke grønnkål (à 200 g), 2 liter vann, 2 spiseskjeer havsalt, 2 revne gulerøtter, 1 finhakket løk, 100 g aspargesbønner i biter, 6 båter finhakket hvitløk, 4 grovhakkede vårløk, 1 rød chili i tynne skiver. Dressing: 1/2 desiliter chili explotion pulver, 1/4 desiliter vann, 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer fiskesaus.
bar

bar

Du kan selvfølgelig også bruke ferdiglaget eller kjøpt kimchi i denne oppskriften. Kimchi fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og butikker med asiatiske varer.