Bifftaco
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n regnes nærmest som en av nasjonalrettene våre! Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g mørbrad av storfe i biffer -
2 ss margarin til steking -
8 stk. stor fullkorntorilla -
1 pk babyspinat (à 65 g) -
8 stilker frisk koriander
Hot krydderolje:
-
0,5 stk. finhakket rød chili -
1 båt revet hvitløk -
1 ts malt spisskummen -
1 ts paprikapulver -
1,5 ss nøytral olje
Guacamole:
-
2 stk. avokado -
saft av
0,5 stk. lime eller sitron -
1 ss finhakket frisk koriander -
1 båt revet hvitløk -
0,5 stk. finhakket rød chili
Salsa
-
2 stk. tomat -
0,5 stk. agurk -
0,5 stk. gul paprika -
0,5 stk. rødløk -
2 ss finhakket frisk koriander -
saft av
0,5 stk. lime -
0,5 ss olivenolje