Buddha bowl

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En mettende og vegetarisk salat bowl med masse deilige farger og smaker! Byggryn, bakt søtpotet, krydderstekte kikerter, marinert tofu, friske grønnsaker toppet med en gurkemeie dressing! Nam!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 dl byggryn , eller perlegryn
  • 1 stk. søtpotet
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 pk hermetiske kikerter (á 290 g)
  • 1 ts koreansk chilipulver (gochugaru)
  • 1 pk tofu/ soyapudding (á 200 g)
  • 1 ts koreansk chilipaste (gochujang)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. kokt rødbete
  • 2 stk. reddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple
  • 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
  • 50 g alfalfaspirer

Tahini dressing:

  • 2 ss tahini
  • 6 ss vann
  • 1 ss honning
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • saft av 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

bar