Byggrynsalat med røkt svinekam
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en klassisk resterett med enkle ingredienser og med store muligheter for variasjon. Med kokte byggryn, perlespelt eller andre gryn og middagsrester av røkt svinekam eller annet kjøtt tar det ikke mange minuttene å lage denne salaten - super til lunsj eller en lett og rask middag.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl byggryn , perlespelt eller andre gryn -
150 g cherrytomat -
1 stk. rødløk -
1 pose ruccula á 70 g -
50 g usaltede pistasjnøtter -
ca.
200 g rester av røkt svinekam eller annet kjøtt -
1 ss nøytral olje til steking -
finrevet skall og saft av
1 stk. sitron -
0,5 dl olivenolje
Slik gjør du
Server salaten med en gang. Varier salaten med det du har av grønnsaker og rester i kjøleskapet. Byggryn kan byttes ut med havreris eller ulike perlegryn.