Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.
Ingredienser
porsjoner
Eple- og sellerisuppe:
-
1 stk. grovhakket løk -
1 stilk grovhakket stilkselleri (stangselleri) -
1 ss nøytral olje til steking -
0,5 stk. sellerirot i terninger -
2 stk. røde eple , skrelt og i biter -
1 kvist frisk timian -
1 l vann -
2 stk. grønnsak- eller hønsebuljongterning
Topping:
-
450 g kyllingfilet -
2 ss margarin til steking -
2 ss grovhakket hasselnøtter -
1 ss grovhakket frisk salvie
Slik gjør du
Hell suppen i dype skåler og topp med stekt kylling, hasselnøtter og salvie. Server med grove rundstykker eller grove minibaguetter.
Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg eplebitene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft for å hindre oksidasjon og misfarging.