Ertesuppe med grønn curry
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En skikkelig grønn ertesuppe med masse smak! Grønn curry, kokosmelk og koriander gir et hint av det asiatiske kjøkken. Server den enten som en hverdagsmiddag, eller som forrett i en gjestemiddag.
Ingredienser
4 porsjoner
Ertesuppe:
-
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 stk. brokkoli (á ca. 400 g) -
1 ss nøytral olje til steking -
ca.
2 ss grønn curry paste -
ca.
6 dl grønnsakbuljong (utblandet) -
1 pk frosne erter (á 400 g) -
1 boks lett kokosmelk (á 400 g) -
eventuelt saft av
0,25 stk. lime
Topping:
-
4 ss lettrømme , eventuelt et vegansk alternativ -
2 ss kokosflak -
2 ts svarte sesamfrø -
4 stilker frisk koriander
Slik gjør du
Server gjerne suppen med litt godt brød.