Ferske vårruller med suovas
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
På høsten er betesesongen på sitt beste! Med fargerike beter får du enkelt en frisk og crispy betesalat, som passer utrolig godt til det røkte suovas kjøttet. Suovas er skavet røkt reinsdyrkjøtt, men du kan fint bruke vanlig reinsdyrskav i denne oppskriften. Rispapirrullene blir like gode!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g suovas (røkt reinsdyrskav) eller reinsdyrskav -
0,5 ts salt -
2 ss smør til steking -
3 ss riseddik
Betesalat:
-
1 stk. gulbete -
1 stk. rødbete -
1 stk. polkabete -
0,5 bunt grovhakket bladpersille -
saft av
0,5 stk. appelsin -
1 ss nøytral olje -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Dipp:
-
3 ss riseddik -
2 ss sukker -
6 ss vann -
1 ss frisk gressløk -
1 stk. grønn chili , i tynne skiver -
1 båt grovhakket hvitløk