Gazpacho
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen. Server suppen vegetarisk eller med god spekeskinke på brød.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. agurk -
1 stk. rød paprika -
0,5 stk. fersk rød chili -
4 båter finhakket hvitløk -
1 boks hermetiske tomater -
1 ts tomatpuré -
1 ts pepper -
1 ts salt -
5 dl iskaldt vann -
3 ss rødvinseddik -
2 ss olivenolje -
1 stk. gul paprika -
0,5 potte frisk basilikum -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
- Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.
- Ha alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
- Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprosessor mens du tilsetter iskaldt vann.
- Smak til med salt, pepper og eddik.
Server suppen kald i skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.