Grillet laks med frisk salsa

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisketaco! En smaksrik og spennende rett for både store og små. Grillet fisk med en søtlig glaze gjør seg godt til den friske og litt spicy salsaen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g laksefilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 4 stk. store hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 stk. avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper

Slik gjør du

Anrett tortillalefser med frisk salsa og grillet laks, server gjerne med noen grillede lime og pynt med frisk koriander.