Grillspyd med laks og sitron
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Legg fisk på grillen i sommer! Skjær laksefilet i store biter og træ dem på grillspyd sammen med sitronskiver - raskt, enkelt og innmari godt!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g laksefilet -
2 stk. sitron
Chimichurri
-
1 bunt liten bladpersille -
2 ss hakket frisk oregano -
2 ss hakket frisk koriander -
2 båter hvitløk -
2 ss rødvinseddik -
1 ss sitronsaft -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Skjær laksefilet i biter på ca 3x3 cm. kutt sitron i tynne skiver.
- Træ fiskebiter og sitronskiver annenhver gang på bløtlagte trespyd.
- Pensle grillristen med litt olje og grill spydene 2-3 minutter på hver side. Krydre med lett salt og pepper.
- Legg persille, oregano, koriander, hvitløk, eddik, sitronsaft og olje i en hurtigmikser eller bruk stavmikser til å kjøre det sammen. Smak til med litt salt og pepper.
Server laksespydene med nykokte ferskpoteter og en frisk salat.
Laks kan godt byttes ut med ørretfilet eller hvit fisk som for eksempel steinbitfilet.