Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinert ytrefilet av svin i løvtynne skiver smaker utrolig godt sammen med knasende sprø wokgrønnsaker og en fyldig woksaus. God mat med god samvittighet!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 200 g fullkornris

Marinade:

  • 2 stk. sitrongress
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl nøytral olje

Woksaus:

  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts revet frisk ingefær

Wokgrønnsaker:

  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 300 g østerssopp
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. granateple
  • 4 ss grovhakket frisk koriander

Slik gjør du

Server ytrefilet i løvtynne skiver med sprø wokgrønnsaker, en deilig saus og fullkornsris

Tilsett gjerne sausen i wokgrønnsakene mot slutten av steketiden.