Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Marinert ytrefilet av svin i løvtynne skiver smaker utrolig godt sammen med knasende sprø wokgrønnsaker og en fyldig woksaus. God mat med god samvittighet!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g ytrefilet av svin -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss nøytral olje til steking -
200 g fullkornris
Marinade:
-
2 stk. sitrongress -
1 stk. finhakket rød chili (uten frø) -
1 ts finhakket frisk ingefær -
1 båt finhakket hvitløk -
saft av
0,5 stk. sitron -
0,5 dl nøytral olje
Woksaus:
-
3 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
3 ss østerssaus (oyster sauce) -
saft av
1 stk. lime -
0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø) -
1 ts revet frisk ingefær
Wokgrønnsaker:
-
1 stk. grønn squash -
2 stk. rødløk i tynne båter -
1 stk. finhakket rød chili -
300 g østerssopp -
4 stk. vårløk i tynne skiver -
2 ss nøytral olje til steking -
1 stk. granateple -
4 ss grovhakket frisk koriander
Slik gjør du
Server ytrefilet i løvtynne skiver med sprø wokgrønnsaker, en deilig saus og fullkornsris
Tilsett gjerne sausen i wokgrønnsakene mot slutten av steketiden.