Japansk biffsuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og fullkornsnudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime.
Ingredienser
porsjoner
Topping:
-
300 g biff av ytrefilet storfe i strimler -
2 ss margarin til steking -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 dl bønnespirer -
2 stk. vårløk i tynne strimler
Suppe:
-
1 l kjøttkraft -
saften av
1 stk. lime -
ca.
1 ss soyasaus -
1 stk. finhakket rød chili -
1 ss revet frisk ingefær -
1 båt finhakket hvitløk -
80 g fullkornsnudler
Slik gjør du
Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander.
Mer saft ut av en lime? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.