Japansk biffsuppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og fullkornsnudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime. 

Ingredienser

porsjoner

Topping:

  • 300 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. vårløk i tynne strimler

Suppe:

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk. lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornsnudler

Slik gjør du

bar

Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander. 

Mer saft ut av en lime? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.

bar