Kalkunsuppe med ingefær og chili
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En spicy, klar suppe med kalkun - varmende og god! Perfekt å lage om du har rester av kalkun fra jule- eller nyttårsmiddagen. Du kan selvfølgelig også bruke kylling om du har det.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. rød chili -
2 båter hvitløk -
1 ss nøytral olje til steking -
1,5 l kyllingbuljong (utblandet) -
2 stk. stjerneanis -
0,5 stk. sitrongress , delt i 2 -
2 ss revet frisk ingefær -
2 stk. gulrot -
1 stk. løk i tynne båter -
ca.
400 g kalkunkjøtt (rester)
Slik gjør du
- Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
- Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter.
- Riv kalkunkjøttet i mindre biter.
- Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere.
Se flere tips til hva du kan lage hvis du har rester av kalkun.