Kimchi
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kimchi er Koreas nasjonalrett, og består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Perfekt som tilbehør til utallige retter, eller som ingrediens i for eksempel kimchipannekaker, kimchi fries eller stekt ris med kimchi.
Ingredienser
1 porsjoner
-
3 stk. kinakål -
4 ss salt -
0,5 stk. daikon-reddik , eventuelt tilsvarende mengde vanlig reddik -
3 stk. gulrot -
1 bunt finsnittet vårløk
Krydderblanding:
-
3 ss koreansk chilipaste (gochujang) -
2 ss koreansk chiliflakes (gochugaru) -
1,5 dl riseddik -
0,5 dl vann -
2 ss fiskesaus (asiatisk) , kan sløyfes -
2 ss brunt sukker -
0,5 stk. revet løk -
6 båter revet hvitløk -
1 ss revet frisk ingefær
Slik gjør du
Kimchien kan spises fersk, gjerne med et dryss ristede sesamfrø som gir en fin nøtteaktig smak. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. Og, kan fint oppbevares i kjøleskap 2-3 mnd.