Krydrede stekte kikerter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Stekte eller ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. De serveres søte eller salte og hotte, og krydret med all verdens ulike krydder. Her er det fritt fram for å eksperimentere seg fram til sin egen favoritt!
Ingredienser
porsjoner
-
2 bokser hermetiske kikerter (eller tilsvarende utvannet og kokt) -
2 ss olivenolje -
2 båter knust hvitløk -
1 ss revet sitronskall -
1 ts tørket timian -
2 ts malt spisskummen -
0,5 ss paprikapulver -
1 ts kajennepepper -
0,5 ts malt pepper -
1 ts salt
Slik gjør du
Server med en gang.
Kikerter er glutenfrie og inneholder både fiber, vitaminer og mineraler. Framgangsmåten er den samme om du lager dem av bløtlagte og kokte kikerter, og smaken er om mulig enda bedre. Krydderet kan varieres i det uendelige med dine favorittsmaker.