Linsesalat med egg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag deg en deilig linsesalat med bakt søtpotet, linser og masse deilig grønt. De kremete eggeplommene fungerer som en ekstra dressing. Koker du flere egg enn det du trenger, har du forberedt neste dags lunsj samtidig.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g søtpotet
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 1 boks grønne linser (á 290 g)
  • 1 stk. rødløk
  • 1 bunt reddik (á 225 g)
  • 0,5 pk ruccula (á 65 g)

Dressing:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 båt finhakket hvitløk

Slik gjør du

Server linsesalaten med egg og dressing.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød eller grove rundstykker. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.