Pepperlapper med roastbiff
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lapper, sveler, pletter eller tykke pannekaker. Oppskriftsvariantene er enda fler enn det navnene. I denne oppskriften har vi gjort lappene grove,servert med pepperrotrømme og roastbiff.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. egg -
3 dl skummet kulturmelk eller annen syrnet melk -
2 dl grov sammalt hvete -
2,5 dl fin sammalt hvete -
1,5 ts natron -
0,5 ts salt -
1,5 ts pepper -
12 skiver roastbiff -
1,5 dl ekstra lett rømme (rømmekolle) -
1 ss revet frisk pepperrot -
65 g blandet babybladsalat
Slik gjør du
- Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett alt melet, sukker og natron og visp til røren er uten klumper.
- La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
- Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
- Bland sammen rømme og pepperrot.
- Legg på salat, roastbiff og pepperrotrømme på hver lapp.
Fire porsjoner pepperlapper er totalt 12 lapper.