Pepperlapper med roastbiff

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lapper, sveler, pletter eller tykke pannekaker. Oppskriftsvariantene er enda fler enn det navnene. I denne oppskriften har vi gjort lappene grove,servert med pepperrotrømme og roastbiff.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 3 dl skummet kulturmelk eller annen syrnet melk
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 2,5 dl fin sammalt hvete
  • 1,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 12 skiver roastbiff
  • 1,5 dl ekstra lett rømme (rømmekolle)
  • 1 ss revet frisk pepperrot
  • 65 g blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett alt melet, sukker og natron og visp til røren er uten klumper.
  2. La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
  3. Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
  4. Bland sammen rømme og pepperrot.
  5. Legg på salat, roastbiff og pepperrotrømme på hver lapp. 

Fire porsjoner pepperlapper er totalt 12 lapper.