Purre- og brokkolisuppe med egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En herlig grønn suppe med mye smak, gode norske grønnsaker og servert med et nydelig posjert egg. En suppe til å få energi av!
Ingredienser
porsjoner
Purre- og brokkolisuppe:
-
1 stk. purre -
1 stk. brokkoli -
1 l vann -
2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong) -
1 ss pesto -
1 dl kremfløte -
saften av
0,25 stk. sitron -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
4 ss virgin olivenolje
Posjert egg:
-
1 l vann -
1 ts eddik, 7 % -
1 ts salt -
4 stk. ferske og kalde egg
Slik gjør du
Server gjerne en skål pesto ved siden av suppen, om noen ønsker mer. Ferskt brød eller brødkrutonger smaker godt til.