Salat med marinert laks

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Poke bowl med råmarinert laks er proppfull av masse deilig smak, og du lager den enkelt selv. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønt eple
  • skall av 1 stk. lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. fennikel

Til servering:

  • 0,5 pk frisk spinat (á 200 g)

Slik gjør du

Server med ris. 

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.