Skinkegrateng

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kokt skinke i biter
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 4 dl skummet melk
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 4 skiver grovt brød
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)

Slik gjør du

Server skinkegratengen varm med brød og salat. Restene er fine som lunsj neste dag.

Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.