Steel cut havregrøt med tomat og urter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Grøt av steelcut - eller klippet - havre er noe helt annet enn enn den tradisjonelle havregrøt. Grøten har en grovere tekstur og en deilig tyggemotstand. Toppet med friske urter, tomater og ristede pinjekjerner blir dette et utradisjonell, men utrolig smakfull og mettende måltid.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl steelcut havre -
8 dl vann -
1 ts salt -
1 dl melk eller havremelk (kan utelates) -
1 stk. vårløk -
6 stk. cherrytomat -
4 stilker bladpersille -
2 ss pinjekjerner -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Toppingen kan varieres på mange ulike måter, både i søt og salt retning. Her er noen tips:
- Dill og varmrøkt laks
- Fetaost, oliven og tomat
- Friske bær, cottage cheese og hakkede hasselnøtter
- Peanøttsmør, jordbær og honning
- Spekeskinke eller fenalår, honning og friske bær
- Hakkede nøtter eller mandler, cherrytomater og ruccola
- Spinat, revet sitronskall, parmesan og timian