Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Å bruke salatblader som innpakning av kjøtt og grønnsaker er vanlig flere steder i Asia. Hjertesalatblader fylt med nydelig kål- og kokossalat og godt krydrede strimler av norsk svinekjøtt blir små lekre munnfuller. Perfekt for deg som elsker asiatiske smaker og vil ha et lett og sunt måltid, og supert som velkomstrett eller til tapasbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g renskåret svinekjøtt i strimler -
2 ss margarin til steking -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
12 blader hjertesalat
Kål- og kokossalat:
-
350 g hodekål -
0,5 stk. agurk -
saft og finrevet skall av
1 stk. lime -
2 dl lett kokosmelk
Saus:
-
2 stk. finhakket rød chili -
2 båter finhakket hvitløk -
1 ss nøytral olje til steking -
1 ss revet frisk ingefær -
4 ss flytende honning -
saft av
2 stk. lime