Svinestek med solbærsaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det høres muligens pussig ut å koke svinesteken i solbærsaft, men resultatet blir utrolig godt! Renskåret svinekjøtt er mager mat, og har ikke så mye egensmak. Sammen med solbær som er både søtt og syrlig og fullt av smak, ingefær og hvitløk, blir dette et spennende matmøte. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinestek uten ben og svor
  • 6 dl solbærsirup
  • 6 dl vann
  • 3 ts salt
  • 2 ts grovhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 6 stk. hel pepper

Solbærsaus:

  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 6 dl kraft fra koking
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Server med kokte poteter og for eksempel sukkererter og epleskiver.