Svinestek med solbærsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det høres muligens pussig ut å koke svinesteken i solbærsaft, men resultatet blir utrolig godt! Renskåret svinekjøtt er mager mat, og har ikke så mye egensmak. Sammen med solbær som er både søtt og syrlig og fullt av smak, ingefær og hvitløk, blir dette et spennende matmøte.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg svinestek uten ben og svor -
6 dl solbærsirup -
6 dl vann -
3 ts salt -
2 ts grovhakket frisk ingefær -
1 stk. rødløk i båter -
2 båter hvitløk -
2 stilker frisk kruspersille -
6 stk. hel pepper
Solbærsaus:
-
1 ss maisenna -
1 dl vann -
6 dl kraft fra koking -
0,5 ts pepper -
1 ts salt
Slik gjør du
Server med kokte poteter og for eksempel sukkererter og epleskiver.