Teriyakibiff
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Teriyakisaus minner om en søt soyasaus. Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt. Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g ytrefilet av storfe -
1 ss olivenolje -
100 g nudler -
0,5 bunt vårløk -
1 stk. gulrot -
3 blader kinakål -
1 l vann -
1 ts salt -
2 ss klippet frisk koriander
Marinade:
-
0,5 ts hakket frisk ingefær -
2 ss soyasaus -
0,5 dl ananasjuice -
1 båt hakket hvitløk
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til marinaden i en plastpose.
- Legg i kjøttet som skal marineres. Klem ut luften av posen og knyt igjen. La kjøttet marinere i minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.
- Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 15 minutter.
- Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet.
- Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander.
Her kan du også bruke ferdig stekt roastbiff som varmes noen sekunder i marinaden.