Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En god thaisalat slår aldri feil. Her får svinekjøtt marinert seg i kokosmelk og fiskesaus, før det serveres med søt appelsin og frisk koriander. Fantastisk godt!
Ingredienser
porsjoner
-
1 dl kokosmelk -
1 ss fiskesaus (asiatisk) -
400 g renskåret svinekjøtt i strimler -
fileter og saft av
2 stk. appelsin -
1 pk salatmix -
1 beger rød cherrytomat , delt i to -
1 stk. grovrevet gulrot -
0,5 potte grovhakket frisk koriander -
0,5 ts salt -
0,5 ts grovkvernet pepper -
2 ss nøytral olje , til steking
Dressing:
-
1 ss brunt sukker -
1 ts kajennepepper -
2 ss fiskesaus (asiatisk) -
5 ss kokosmelk -
1 dl appelsinsaft (fra appelsinene) -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.