Biff Lindstrøm
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Retten"Biff Lindstrøm"er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 stk. eggeplomme -
1 dl melk -
2 stk. kokt kald potet i små terninger (kan sløyfes) -
2 ss finhakket løk -
2 ss finhakkede syltede rødbeter -
2 ss hakket sylteagurk -
1 ss kapers -
1 ss rødbetlake -
2 ss smør eller olje til steking
Speilegg:
-
4 stk. egg -
1 ss margarin eller margarin til steking
Tilbehør:
-
800 g potet -
2 ss finhakket frisk persille -
1 pk finsnittede sukkererter
Slik gjør du
Server Biff Lindstrøm med speilegg, sukkererter og kokte poteter.