Bløtkake til 17.mai
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hva med en lekker 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen? Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger ferdig på forhånd, så kan du senke skuldrene og bare kose deg med pyntingen på selve festdagen.
Ingredienser
16 porsjoner
Marengsstaver:
-
3 stk. romtemperert eggehvite -
0,25 ts salt -
225 g sukker -
1 ts sitronsaft
Vaniljekrem:
-
3 dl melk -
4 stk. eggeplomme -
0,5 dl sukker -
frø av
0,5 stk. vaniljestang -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater
Sukkerbrød:
-
6 stk. egg -
180 g sukker -
180 g hvetemel -
1 ts bakepulver
Fyll:
-
2 pk kremfløte -
1 ss melis -
25 g grovhakkede -
ca.
1 dl melk eller eplejuice til dynking -
4 ss bringebærsyltetøy
Pynt:
-
500 g jordbær -
250 g blåbær -
1 ss melis
Slik gjør du
Vi kan også anbefale oppskriften på tradisjonell bløtkake fylt med krem, banan og jordbær. På toppen er den dekket med et lag jordbær i skiver.