Bløtkake til 17.mai

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva med en lekker 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen? Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger ferdig på forhånd, så kan du senke skuldrene og bare kose deg med pyntingen på selve festdagen. 

Ingredienser

16  porsjoner

Marengsstaver:

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts sitronsaft

Vaniljekrem:

  • 3 dl melk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • frø av 0,5 stk. vaniljestang
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Sukkerbrød:

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 2 pk kremfløte
  • 1 ss melis
  • 25 g grovhakkede
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
  • 4 ss bringebærsyltetøy

Pynt:

  • 500 g jordbær
  • 250 g blåbær
  • 1 ss melis

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar

Vi kan også anbefale oppskriften på tradisjonell bløtkake fylt med krem, banan og jordbær. På toppen er den dekket med et lag jordbær i skiver.