Elghakk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra. Her kan du bytte ut elgkjøttet med annet kjøtt, for eksempel reinsdyr.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk. løk
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 5 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

 Server med flatbrød og rørte tyttebær.

Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.