Elghakk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra. Her kan du bytte ut elgkjøttet med annet kjøtt, for eksempel reinsdyr.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g elghakk (kvernet elgkjøtt) -
1 stk. løk -
0,75 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin -
5 stk. potet -
2 stk. gulrot -
1 stk. laurbærblad -
ca.
6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft -
1 ts tørket timian
Slik gjør du
Server med flatbrød og rørte tyttebær.
Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.