Elgstek i leirgryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Leirgryte er suverent å bruke når du skal tilberede elgstek eller annet vilt. Elgkjøtt er ofte veldig magert, og blir ekstra saftig og smakfullt i leirgryta. Og kraften som danner seg blir full av smak og danner grunnlaget for verdens beste saus.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg elgstek , ev. hjortestek -
2 ts salt -
1 ts pepper -
1 ts tørket timian -
1 ts tørket oregano -
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
2 ss smør
Viltsaus:
-
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
1 dl seterrømme eller kremfløte -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss rognebærgelé -
ca.
4 dl kraft fra steken + ev. buljong
Slik gjør du
Server elgstek med kokte grønnsaker eller en salat og poteter.