Elgstek i leirgryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Leirgryte er suverent å bruke når du skal tilberede elgstek eller annet vilt. Elgkjøtt er ofte veldig magert, og blir ekstra saftig og smakfullt i leirgryta. Og kraften som danner seg blir full av smak og danner grunnlaget for verdens beste saus. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg elgstek , ev. hjortestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss smør

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl seterrømme eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss rognebærgelé
  • ca. 4 dl kraft fra steken + ev. buljong

Slik gjør du

 Server elgstek med kokte grønnsaker eller en salat og poteter.