Elgstek
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Elgstek er en tradisjonsrik søndagsmiddag i mange bygder i Norges land. Elgsteken er lett som en lek å lykkes med! Bruk steketermometer og du er garantert et supert resultat og fornøyde middagsgjester.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1,5 kg elgstek -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss smør eller margarin -
1 stk. løk -
1 skive sellerirot -
1 stk. gulrot -
6 stk. knuste einebær -
1 ts tørket oregano -
5 dl vann
Viltsaus:
-
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
ca.
5 dl kraft fra steken -
0,5 dl kremfløte -
4 skiver brunost -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Server elgsteken med grønnsakene fra formen og spe eventuelt på med for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge til klassisk elgstek. Har du selvplukket sop er det også nydelig til.