Erter, kjøtt og flesk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Erter kjøtt og flesk er norsk mat med lange tradisjoner og masse smak. Ofte er det de lokale tradisjonene som avgjør hva slags kjøtt som brukes – det kan like gjerne være salt lammekjøtt som svinekjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g tørkede gule erter
  • 900 g salt storfekjøtt
  • 700 g lettsaltet sideflesk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ss sukker
  • 3 ss frisk timian
  • 1 ss smør

Tilbehør:

  • 8 stk. potet (melne)
  • 1 stk. kålrot

Slik gjør du

bar

Du trenger: Salt storfekjøtt, lettsaltet sideflesk, gulrot, løk, purre, sukker, gule erter, frisk timian, potet, kålrot, salt og pepper.

bar
bar
bar

bar

Skjær kjøttet i passe serveringsstykker og server erter, kjøtt og flesk sammen med melne poteter og kokt kålrot.