Ferskt kjøtt og suppe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg -
1,5 l vann -
1 ts salt -
1 stk. purre -
150 g hodekål -
3 stk. gulrot -
100 g sellerirot eller persillerot -
0,5 ts pepper
Sursøt løksaus:
-
1 stk. finhakket løk -
5 dl kjøttkraft eller buljong -
2 ss hvetemel -
0,5 dl vann -
2 ts eddik, 7 % -
3 ts sukker
Tilbehør:
-
800 g potet
Slik gjør du
Server med kokte poteter og sursøt løksaus.
Lag gjerne en stor porsjon ferskt kjøtt og suppe, slik at du enten har middag til mange eller har middag for et par dager.
Mange steder i landet brukes det også melboller (klot) i grønnsakssuppen.