Fin surdeigsstarter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du lyst til å begynne å bake med surdeig? Da trenger du en surdeigsstarter! Den er enkel å lage, men du må allikevel sette av noen minutter i 8-10 dager fremover. Og, det fine er at din nye, sure lille venn kan bo hos deg i mange år, og gi deg masse deilige surdeigsbrød.
Ingredienser
1 porsjoner
Dag 1:
-
50 g økologisk hvetemel -
50 g vann
Dag 2:
-
50 g økologisk hvetemel -
50 g vann
Dag 3:
-
50 g økologisk hvetemel -
50 g vann
Dag 4:
-
50 g økologisk hvetemel -
50 g vann
Dag 5:
-
50 g økologisk hvetemel -
50 g vann
Dag 6:
-
50 g økologisk hvetemel -
50 g vann
Dag 7:
-
50 g økologisk hvetemel -
50 g vann
Dag 8:
-
50 g hvetemel -
50 g vann
Slik gjør du
Starteren kan du oppbevare i kjøleskap, eller på benken. Oppbevarer du i kjøleskap bør du mate den ca. 1 gang per uke. Har du den på benken kan det være lurt å mate ca. 1 gang om dagen.
Skal du bake med den må du lage en aktiv starter.