Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gravlaks med sennepssaus er en god, gammel klassiker som forrett året rundt. Sett av litt tid og lag begge deler selv. Gravlaks kan også serveres som hovedrett, for eksempel med stuede poteter.

Ingredienser

8  porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Sennepsaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

Ørret egner seg minst like godt til graving. Varier gjerne smakstilsetningene, for eksempel med fennikelfrø, sennepsfrø, einerbær eller timian.