Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gravlaks med sennepssaus er en god, gammel klassiker som forrett året rundt. Sett av litt tid og lag begge deler selv. Gravlaks kan også serveres som hovedrett, for eksempel med stuede poteter.
Ingredienser
8 porsjoner
-
800 g laksefilet -
2 ss salt -
3 ss sukker -
1 ts malt hvit pepper -
1 bunt frisk dill -
2 ss akevitt eller konjakk
Sennepsaus:
-
4 stk. eggeplomme -
1 ss sukker -
1 ss vineddik -
3 ss grov sennep -
2 ts tørr sennep -
2,5 dl rapsolje -
3 ss hakket frisk dill
Slik gjør du
Ørret egner seg minst like godt til graving. Varier gjerne smakstilsetningene, for eksempel med fennikelfrø, sennepsfrø, einerbær eller timian.