Grillet ørret med agurksalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helgrillet fjell- eller sjøørret, eller kanskje en lekker røye? Hel fisk på 500-800 gram er fantastisk å grille, og en grillrist gjør jobben enklere. Grillet sitron, agurksalat med sommerlig selskap av reddik, norske nypoteter og en klatt rømme gjør matopplevelsen komplett. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g hel ørret eller røye
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. gulrot
  • 2 kvister frisk dill
  • 2 ss nøytral olje

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 2 stilker frisk dill

Slik gjør du

Del gjerne en sitron i to og legg den på grillen med snittflaten ned samtidig som du griller fisken. Da har du deilig ekstra dressing til fisken. Nypoteter og en klatt rømme hører med til servering. bar

bar