Grillet ørret med agurksalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helgrillet fjell- eller sjøørret, eller kanskje en lekker røye? Hel fisk på 500-800 gram er fantastisk å grille, og en grillrist gjør jobben enklere. Grillet sitron, agurksalat med sommerlig selskap av reddik, norske nypoteter og en klatt rømme gjør matopplevelsen komplett.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
800 g hel ørret eller røye -
1 stk. sitron -
1 stk. sjalottløk -
0,5 stk. gulrot -
2 kvister frisk dill -
2 ss nøytral olje
Agurksalat:
-
1 stk. agurk -
4 stk. reddik -
2 ss eplecidereddik -
2 ss sukker -
2 ss vann -
2 stilker frisk dill
Slik gjør du
Del gjerne en sitron i to og legg den på grillen med snittflaten ned samtidig som du griller fisken. Da har du deilig ekstra dressing til fisken. Nypoteter og en klatt rømme hører med til servering.