Helkokt laks (ørret)
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helkokt laks og ørret oser av norske tradisjoner. Passer perfekt som smakfullt og dekorativt element på koldtbordet eller på julebordet.
Ingredienser
10 porsjoner
-
ca.
2,5 kg laks eller ørret
Kokelake:
-
50 g salt , per liter vann (så mye vann at fisken blir dekket) -
3 stk. laurbærblad -
1 stk. gulrot , i terninger -
0,5 stk. løk , i skiver -
1 ts hel hvit pepper
Til pynt:
-
2 stk. sitron , i båter -
1 pk majones -
1 bunt frisk kruspersille
Slik gjør du
Hvis du skal servere fisken varm, bør du legge til 10 minutter i koketiden og løfte den forsiktig ut av vannet med to redskaper. Tradisjonelt serveres denne da med kokte poteter, agurksalat og rømme eller smørsaus.