Hjemmelagde pølser grunnoppskrift

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er kjempegøy å lage egne pølser - særlig når man er flere sammen. Ta med barna eller vennegjengen og lag ditt eget pølseverksted. Av denne grunnoppskriften kan du lage bratwurst i kveil, urøkt urtepølse eller hot chilipølse.

Ingredienser

porsjoner

Grunnoppskrift på pølser:

  • 400 g kjøttdeig (14 % fett)
  • 400 g medisterdeig (ca. 23 % fett)
  • 1 kg medisterfarse (ca. 20 % fett)
  • 1 ss salt

Krydder til bratwurst i kveil:

  • 2 ts malt hvit pepper
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt ingefær

Krydder til urøkt urtepølse:

  • 2 ss tørket salvie
  • 2 ss tørket persille
  • 2 ss ramsløk (på glass)
  • 1 ss knust einebær
  • 2 ts malt hvit pepper
  • 2 ts muskatblomme

Hot chilipølse (footlong chili dog):

  • 2 ss grove chiliflakes
  • 3 ss paprikapulver
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar