Hjemmelagde pølser grunnoppskrift
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Det er kjempegøy å lage egne pølser - særlig når man er flere sammen. Ta med barna eller vennegjengen og lag ditt eget pølseverksted. Av denne grunnoppskriften kan du lage bratwurst i kveil, urøkt urtepølse eller hot chilipølse.
Ingredienser
porsjoner
Grunnoppskrift på pølser:
-
400 g kjøttdeig (14 % fett) -
400 g medisterdeig (ca. 23 % fett) -
1 kg medisterfarse (ca. 20 % fett) -
1 ss salt
Krydder til bratwurst i kveil:
-
2 ts malt hvit pepper -
1 ts revet muskatnøtt -
1 ts malt ingefær
Krydder til urøkt urtepølse:
-
2 ss tørket salvie -
2 ss tørket persille -
2 ss ramsløk (på glass) -
1 ss knust einebær -
2 ts malt hvit pepper -
2 ts muskatblomme
Hot chilipølse (footlong chili dog):
-
2 ss grove chiliflakes -
3 ss paprikapulver -
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)