Kantarellstuing
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kantareller kremet med fløte eller crème fraîche passer til nesten alt – fra å toppe en enkel skive grovt brød til å utgjøre prikken over i’en sammen med en perfekt tilberedt reinsdyrfilet.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp -
1 stk. løk -
1 ss smør -
3 dl matfløte eller crème fraîche orginal, 35 % -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
2 kvister frisk rosmarin eller timian -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ts sitronsaft
Slik gjør du
- Rens sopp og del de største med hendene. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
- Skjær løk i tynne båter, eller finhakk den - og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Hell på fløte eller rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter. Tilsett litt vann om stuingen tykner for mye.
Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter.