Klassisk skinkestek med surkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg skinkestek uten ben -
4 ts salt -
1 ts pepper -
1 stk. løk -
3 stk. gulrot -
5 dl vann
Surkål:
-
1,5 kg hodekål -
4 stk. eple -
2 ts salt -
4 ts karve -
5 dl kjøttkraft -
4 ts eddik, 7 % -
4 ts sukker
Rørte tyttebær:
-
500 g tyttebær -
200 g sukker
Epler og svisker:
-
4 stk. eple -
2 pk svisker
Slik gjør du
Du trenger: Skinkestek med svor (surret), salt, pepper, vann, gulrot, løk, kål, epler, karve, kjøttkraft, eddik, sukker, tyttebær og svisker.
Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål, epler, svisker og rørte tyttebær. Kokte poteter passer bra til denne tradisjonsmiddagen.