Klassisk skinkestek med surkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg skinkestek uten ben
  • 4 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. gulrot
  • 5 dl vann

Surkål:

  • 1,5 kg hodekål
  • 4 stk. eple
  • 2 ts salt
  • 4 ts karve
  • 5 dl kjøttkraft
  • 4 ts eddik, 7 %
  • 4 ts sukker

Rørte tyttebær:

  • 500 g tyttebær
  • 200 g sukker

Epler og svisker:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker

Slik gjør du

bar

Du trenger: Skinkestek med svor (surret), salt, pepper, vann, gulrot, løk, kål, epler, karve, kjøttkraft, eddik, sukker, tyttebær og svisker.

bar
bar

Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål, epler, svisker og rørte tyttebær. Kokte poteter passer bra til denne tradisjonsmiddagen. 

bar