Klassisk skinkestek med surkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg skinkestek uten ben -
4 ts salt -
1 ts pepper -
1 stk. løk -
3 stk. gulrot -
5 dl vann
Surkål:
-
1,5 kg hodekål -
4 stk. eple -
2 ts salt -
4 ts karve -
5 dl kjøttkraft -
4 ts eddik, 7 % -
4 ts sukker
Rørte tyttebær:
-
500 g tyttebær -
200 g sukker
Epler og svisker:
-
4 stk. eple -
2 pk svisker
Slik gjør du
Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål, epler, svisker og rørte tyttebær. Kokte poteter passer bra til denne tradisjonsmiddagen.