Krydret sideflesk med potetsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og deilig hverdagsmiddag med krydret lettsaltet sideflesk og potetsalat. Vi har krydret mildt med litt hvitløkpulver, røkt paprika og oregano, men her er det rom for å leke med andre smaker! Har du kalde poteter i kjøleskapet, så har du middagen på bordet på en liten halvtime.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lettsaltet sideflesk uten svor
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 ss nøytral olje

Potetsalat

  • 800 g kokte, kalde potet
  • 0,5 stk. purre eller tilsvarende mengde vårløk
  • 100 g sylteagurk
  • 3 ss majones
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller gresk yoghurt
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 1 ts tabasco eller chilisaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ss sukker
  • 2 ss reddikspirer (kan utelates)

Slik gjør du

bar