Krydret sideflesk med potetsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel og deilig hverdagsmiddag med krydret lettsaltet sideflesk og potetsalat. Vi har krydret mildt med litt hvitløkpulver, røkt paprika og oregano, men her er det rom for å leke med andre smaker! Har du kalde poteter i kjøleskapet, så har du middagen på bordet på en liten halvtime.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g lettsaltet sideflesk uten svor -
0,25 ts kvernet pepper -
1 ts hvitløkspulver -
1 ts røkt paprikapulver -
0,5 ts tørket oregano -
1 ss nøytral olje
Potetsalat
-
800 g kokte, kalde potet -
0,5 stk. purre eller tilsvarende mengde vårløk -
100 g sylteagurk -
3 ss majones -
2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller gresk yoghurt -
1 ss soyasaus -
1 ss lake av syltet agurk -
1 ts tabasco eller chilisaus -
1 ss sitronsaft -
0,5 ss sukker -
2 ss reddikspirer (kan utelates)