Kyllingkjøttkaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Server kyllingkjøttkakene med brun saus, smørdampet asparges og stekte poteter. Knallgod hverdagsmiddag! 

Ingredienser

porsjoner

Kyllingkjøttkaker:

  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss smør til steking

Ovnsbakte potetbåter:

  • 800 g potet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 1 pose brun saus eller kjøttkakesaus
  • 2 bunt frisk grønn asparges
  • 1 ss smør
  • 1 pk ertespirer til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du

Server kyllingkjøttkakene med asparges og stekte potetbåter. Pynt gjerne med ertespirer. Tyttebærsyltetøy smaker også godt til kjøttkakene.

bar